Még alig kezdődött el a tél, de nekem máris tele van a hócipőm az adventi dekorokkal, karácsonyi süti receptekkel és a túlméretezett kötött pulóverekkel, úgyhogy a mai hideg, begubózós estén inkább arra gondolok, egy nap talán én is megmártózhatok ebben a csodálatos, szingapúri medencében.

A törpeállam egyik ikonikus épülete ad otthont a Marina Bay Sands luxushotel ugyancsak luxus medencéjének, amely 150 méter hosszan nyúlik el az 57. emeleten. (Csak viszonyításképp: a budapesti, Nagyvárad téri "toronyház" mindössze 23. emeletes.) Ha tériszonyod van, akkor ilyen magasságban úszkálni valószínűleg elég para, de én egy percig nem gondolkodnék azon, hogy belecsobbanjak-e ebbe a lélegzetelállító panorámával megspékelt csodába.

A hely további különlegessége, hogy hétköznapi, utcai járókelőként is felfigyel rá az ember, hiszen maga az épület olyan érzést kelt, mintha a három égbetörő felhőkarcolón éppen most feneklett volna meg egy eltévedt hajó. Egyes szakmai elemzések szerint a tervező, Moshe Safdie, ezzel a meghökkentő formával egy valóságos Noé bárkája vs. Ararát analógiát hozott létre az egyébként többségében buddhista vallású városban.

És hogy lehet ide eljutni? Nagyon egyszerű: ki kell csengetni a 399 USD-nél kezdődő szobaárat és már adják is a meseszép medencéhez szóló belépőkártyát. Akinek erre nem futja, az se szomorkodjon: a szálloda vezetése nagy kegyesen megengedi, hogy egy üvegfal mögül a látogatók is lőjenek néhány szelfit. (Azért én felveszem ezt a helyet a képzeletbeli "life-goal" listámra.)

Ha kedved támadt elmerengi néhány további, lélegzetelállító úszómedencén, ajánlom az alábbiakat:

  1. San Alfonso del Mar, Algarrobo Chile
  2. The Skye Hotel, Sao Paulo, Brazília
  3.  LeCrans Hotel and Spa, Crans Montana, Svájc
  4. Shanghai Holiday Inn, Shanghaj, Kína
  5. The St. Regis, Lhasa, Tibet